Оберіть свій колір авто
Головна » Топ  »  Оберіть свій колір авто
Оберіть свій колір авто
Відкрийте світ автомобільних інновацій з топ-10 моделями за 2024 рік, що включають в себе революційні електромобілі, лаконічні кросовери і потужні спортивні авто, що представляють передові технології і стиль для ваших пригод на дорогах.

Який колір авто обрати? Поради експертів

Підбираючи собі новенький автомобіль, насамперед ми звертаємо увагу на виробника і модель, об'єм бензобака, функціонал та інші технічні параметри. Однак чимале значення має також колір авто. Адже дизайн транспортного засобу - це по суті візитна картка його власника, одна з важливих складових іміджу. Яке ж забарвлення підібрати, щоб виглядати в машині стильно і презентабельно? Чи має цей аспект взагалі якесь значення?

Варто зазначити, що найбільше вибором кольору автомобіля стурбовані жінки. Для них це взагалі один із визначальних чинників під час купівлі ТЗ. Але і чоловікові не зайвим буде підібрати відповідний відтінок, який би гармоніював з його образом.

Особливості вибору кольору авто

Для початку важливо зрозуміти, на що взагалі впливає забарвлення транспортного засобу. На думку легендарного Генрі Форда, колір авто не важливий лише за тієї умови, якщо він - чорний. Однак це надто вже консервативна позиція, яка сьогодні навряд чи актуальна. До того ж, з точки зору аварійності це не найкращий вибір, адже машини темних відтінків візуально зливаються з дорогою і з цієї причини частіше потрапляють у ДТП. Обережніше варто бути і любителям яскравих кольорів, особливо червоного. Це забарвлення здатне пробуджувати агресивність і привертати занадто багато уваги. Візуально на дорозі навіть може здатися, що червона машина рухається з вищою швидкістю, ніж є насправді. Загалом же, велика кількість авто строкатих кольорів на трасі відволікає увагу водіїв.

У світлих автомобілів ймовірність потрапити в аварію менша, але є й інші недоліки. Найвагоміший - підвищена сприйнятливість до забруднень. Пил, бруд, водні патьоки видно на білих авто набагато більше, ніж на будь-яких інших. Крім того, з часом може проявитися пожовтіння. Однак цього можна уникнути при дбайливому догляді із застосуванням спеціальних засобів.

Не менш цікаве питання - чи пов'язані кольори автомобілів із характерами їхніх власників? Певна закономірність у цьому є:

  • Чорний - вибір упевнених у собі людей з явними лідерськими здібностями, проте запальних і різких
  • Білий - пасує ідеалістам із розвиненою уявою, які вирізняються зайвою емоційністю
  • Жовтий - віддають перевагу активним товариським людям, які прагнуть бути не схожими на інших
  • Сріблястий металік - часто купується стриманими і розважливими водіями з високою самооцінкою
  • Фіолетовий - вибір романтиків і мрійників
  • Червоний - вибір запальних пристрасних натур, цілеспрямованих і схильних до домінування
  • Синій/зелений та інші - підходить миролюбним натурам з мінливим стилем водіння

Загалом же, ця характеристика аж ніяк не істина в останній інстанції, адже колірне сприйняття для кожного суто індивідуальне.

Який колір ТЗ кращий?

На це питання не існує однозначної відповіді. Авто експерти стверджують, що потрібно орієнтуватися на фактори, що відповідають за безпеку на дорозі. Варто уникати занадто яскравих кричущих забарвлень, також небажано віддавати перевагу темним тонам. Однак якщо ви акуратний і досвідчений водій, то можна нікого не слухати, а підібрати транспортний засіб того кольору, який подобається найбільше.