Хетчбек чи седан? Як обрати?
Головна » Інфо  »  Хетчбек чи седан? Як обрати?
Хетчбек чи седан? Як обрати?
Обирайте між динамічною практичністю та елегантною класикою, щоб знайти ідеальний баланс стилю та функціональності для вашого щоденного водіння.

Хетчбек чи седан? Як обрати?

Під час вибору легкового автомобіля потенційні автовласники приймають важливе рішення, віддаючи перевагу авто з тим чи іншим типом кузова. Що краще - хетчбек чи седан? Чи є суттєві відмінності між цими двома найпопулярнішими типами транспортних засобів?

Головна відмінна риса седана і хетчбека - форма і конструкція задньої частини авто. У перекладі з англійської "хетчбек" означає "люк" і "ззаду", що повністю описує тип кузова цих авто. Перші авто з подібним широким люком, що замінює класичні двері багажника, з'явилися ще в 40-ті роки 20-го століття. Їх почав випускати концерн "Сітроен", а пізніше - "Кайзер Моторс". Хетчбеки стали популярні в усьому світі завдяки роботі японських конструкторів, які здивували світ стильними авто з плавними лініями кузова. У Європі популярність хетчбекам принесла нова модель Рено 16.

Хетчбек - це кузов на 3 або 5 дверей, що має 1-2 ряди крісел і короткий задній звис. Ззаду передбачені двері, які замінюють кришку багажника. Довжина авто з таким кузовом, зазвичай, менша, ніж седана. Дах хетчбека здебільшого похилий, він без сильних перепадів і видимих переходів перетікає в кришку багажного відсіку.

Серед переваг авто з багажником і кузовом седан обов'язково варто відзначити більш представницький дизайн і вигляд, який виводить цей тип транспортних засобів в лідери у представників старшого покоління. Багажник седана ізольований від салону, завдяки чому з'являється можливість уникнути сторонніх шумів і запахів.

Є у седана і свої мінуси. До них можна віднести досить скромний простір для перевезення вантажів, який не можна збільшити простим складанням сидінь, адже салон і багажник розділені між собою. Обсяг вільного простору в самому салоні також обмежений. Седан - габаритний вид автомобіля, що робить їх менш маневреними та ускладнює рух в умовах щільного трафіку.

Що ж вибрати?

Розташування багажника, мабуть, є основною відмінністю хетчбеків і седанів. Але воно тягне за собою появу безлічі нюансів, пов'язаних з місткістю, оглядовістю, маневреністю, зовнішнім виглядом авто. Різниця седанів і хетчбеків, при цьому, залишається начебто несуттєвою, але в багатьох випадках саме ці нюанси відіграють величезну роль. Знаючи, що таке автомобіль хетчбек і що являють собою седани, зробити вибір на користь того чи іншого авто буде простіше.

Хетчбек - чудовий вибір для молодого хлопця або дівчини, а також - невеликої сім'ї. Це комфортний і зручний в управлінні автомобіль, що приваблює практичністю і зовнішнім виглядом. Хетчбек допоможе без зусиль виїхати за місто, взявши з собою всі необхідні речі. Він незамінний на завантажених міських дорогах і заповнених парковках. Седан - автомобіль для серйозних людей. Такий автомобіль приваблює солідним зовнішнім виглядом, комфортом салону. Він підійде для поїздок на роботу, переміщення містом. А ось перевозити на ньому майно не дуже зручно, адже об'єм багажника порівняно малий. Що вибрати? Вирішуйте самі, виходячи зі своїх цілей і потреб. Асортимент і тих, і інших авто досить широкий і дасть змогу підібрати хетчбек або седан на будь-який смак.

Якщо ви плануєте часто виїжджати на природу, подорожувати на авто, їздити великою родиною або з друзями - розгляньте як варіант для придбання "універсал". Багажник таких авто виграє за всіма параметрами у хетчбеків. Це найкращий вибір серед легкових авто для транспортування вантажів і перевезення пасажирів.